Werk met mij

Is jouw gewicht of eetpatroon ook verbonden aan je gevoel?

Voor veel vrouwen is eten een middel om zich beter te voelen. Dat kan op lichamelijk gebied zijn: als je bloedsuikerspiegel op en neer schiet, voel je je licht in je hoofd en wiebelig en is steeds een zoete hap net wat je nodig hebt voor nieuwe energie, lijkt het. Of je bent de hele dag druk in de weer om alles voor elkaar te krijgen en vindt dat je daarom best iets lekkers verdiend hebt. En die emoties die op je deur staan te bonken? Afleiding of troost zoeken met die reep chocola voelt een stuk beter!

Maar denk jij ook vaak nadat je iets in je mond hebt gestopt: dat had ik niet moeten doen, dit voelt ook niet goed? Je bent aan het worstelen met je gewicht, je begint steeds aan een nieuwe poging om af te vallen maar het lukt niet. Het maakt je somber, je vindt jezelf zwak en je zelfvertrouwen daalt. Van je lichaam houden is moeilijk voor je.

Hoe zou het zijn als je ontspannen kon genieten van al je eten? Als je fitter en vrolijker zou zijn, en je lijf en jezelf weer zou waarderen om wat je waard bent? Als je minder moe zou zijn en weer voluit zou kunnen leven?

Voed jezelf Echt

In het traject Voed jezelf Echt ontdek je wat daarvoor belangrijk is. Je leert hoe je jezelf op alle gebieden die bij je horen kunt voeden: je lichaam, maar ook je ziel en geest. Alle drie zijn ze verbonden met elkaar en hebben ze goede voeding nodig. Je krijgt inzicht in hoe je dit kunt doen en gaat hier vervolgens mee aan de slag.

Lichaam: eten, beweging, rust, verzorging, aandacht, zelfbeeld.
Ziel: gevoelens, gedachten, contact, wil, grenzen, evt. hooggevoeligheid.
Geest: waarden, zingeving, geloof, input vanuit de buitenwereld en (sociale) media, behoeften, identiteit, autoriteit.

Het traject van vier maanden bestaat uit:

* 6 gesprekken van 1 uur
* voedingsanalyse (indien gewenst) en adviesplan 

* video’s en luisteropnames met bonuskennis en inspiratie
* praktisch werkboekje
* 3 voorbeeldweekmenu’s (indien gewenst)

De gesprekken kunnen volledig coronaproof gehouden worden in mijn praktijk. Wanneer je momenteel liever online begeleiding hebt, is dat ook mogelijk.

Gaan we samen jouw traject starten?

Ja!

Investering

Je investering voor dit traject is EURO 499,- Deelbetaling in twee termijnen (EURO 249,50) is mogelijk.

Praktijk Goed Eten is aangesloten bij beroepsvereniging BGN. BGN
De meeste zorgverzekeraars vergoeden (deels) de gewichtsconsulent, uit de aanvullende pakketten. Klik op onderstaande link voor de vergoedingen.

Vergoeding via je zorgverzekeraar

In het traject ontwikkel je een gezonder en fijn eet- en leefpatroon, dat je rust gaat geven in plaats van frustratie. Geen vreemde dieetregels, maar genieten van al het eten in een goede balans. Door jezelf goed te voeden op alle levensgebieden, ontdek je hoe je, ondanks uitdagingen, tegenslag of pijn, toch ten volle kunt genieten van het leven zoals het zich aandient.

N.B. Soms liggen er gebeurtenissen uit het verleden of heden ten grondslag aan de moeite die je kunt hebben met zorgen voor jezelf. Wanneer dit traumatische of zeer ingrijpende ervaringen zijn, is het soms nodig hier eerst van te helen, voordat je stappen kunt zetten op het gebied van zelfzorg. Wanneer dit zo is, verwijs ik je in overleg (eerst) door naar een psycholoog of therapeut.

Wat zeggen anderen?

Vaak gestelde vragen:

  1. Ik heb al veel geprobeerd om af te vallen. Hoe weet ik of dit wel werkt?

Door te leren hoe je gewoontes verandert en te kijken naar onderliggende patronen, ontwikkel je een eet- en leefpatroon waar je de rest van je leven mee vooruit kunt. Uiteraard gaat dat niet vanzelf en zal je in actie moeten komen, maar met mijn intensieve en betrokken coaching ondersteun ik je optimaal.

  1. Wanneer kan ik op afspraak komen?

De praktijk is op dinsdag, donderdag en vrijdag overdag geopend.

  1. Hoe ziet het traject er precies uit?

In vier maanden tijd plannen we zes keer een afspraak in de praktijk of online. Tussen de afspraken in ben je bezig te oefenen met jouw actiepunten. Je ontvangt een aantal keer een korte kennisvideo of luisterfragment om te bekijken of luisteren wanneer het je uitkomt. Zo hebben we tijdens de afspraak volop de tijd om te besteden aan jouw ervaringen.

Ja, ik wil mezelf Echt gaan Voeden!