Privacybeleid

Bedankt voor je bezoek aan mijn website www.praktijkgoedeten.nl. Wanneer je een bestelling doet, je aanmeldt voor de GoodFoodNotes of contact opneemt, deel je persoonsgegevens met mij. En bij het bezoeken van mijn website laat je anonieme sporen achter. Ik wil je graag laten weten (en ben daartoe verplicht)  wat er gebeurt met de persoonsgegevens die je achterlaat, wat het doel ervan is en hoe ze beveiligd en bewaard worden. Dat staat verwoord in deze privacyverklaring.

Over welke persoonsgegevens gaat het en waar worden ze voor gebruikt?

Om een besteld product of de GoodFoodNotes te kunnen versturen vraag ik om je naam en je (email)adresgegevens. Om een afspraak te kunnen maken heb ik je naam, emailadres en telefoonnummer nodig. Wanneer je een contactformulier invult op de website of contact opneemt via email, wordt de informatie die je daarbij verstrekt door mij opgeslagen. En wanneer je als cliënt een begeleidingstraject volgt, worden je contactgegevens en verstrekte informatie gebruikt om contact te kunnen onderhouden en je op de hoogte te houden van relevante, aan de begeleiding gerelateerde zaken. De anonieme online sporen die je bij het surfen op de website achterlaat worden gebruikt om bezoekersgedrag te analyseren en de website te verbeteren.

Wat gebeurt er met je gegevens?

Je gegevens worden zorgvuldig, vertrouwelijk en respectvol behandeld.  Ze worden slechts gebruikt voor het daartoe bestemde doel en nooit verstrekt aan derden, tenzij dit noodzakelijk is vanwege een wettelijke verplichting, of een gerechtvaardigd belang zoals redelijke bedrijfsuitvoering:

-bank, vanwege de verwerking van betalingen;
-websitehoster, voor de opslag van gegevens uit contactformulieren;
-nieuwsbriefsoftware, voor de digitale nieuwsbrief (GoodFoodNotes);
-Google Analytics, voor de analyse van bezoekgegevens op de website.

Met deze ‘verwerkers’ zijn verwerkersovereenkomsten gesloten.

GoodFoodNotes

Onderaan iedere nieuwsbrief vind je de mogelijkheid om je gegevens aan te passen of je af te melden.

Je gegevens zijn goed beveiligd

Ik neem de bescherming van je gegevens serieus. Je gegevens worden niet online opgeslagen (‘in the cloud’), mijn computer is met passende en doelmatige technische maatregelen beveiligd en de website maakt gebruik van een betrouwbaar SSL-certificaat. Een SSL-verbinding kun je herkennen aan het slotje en het woord ‘veilig’ voor de url.

Hoe lang blijven je gegevens bewaard?

Niet langer dan nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. Concreet: de verzamelde gegevens van bestaande cliënten worden niet langer bewaard dan twee jaar na de laatst genoten begeleidingssessie en de gegevens van potentiele cliënten worden niet langer bewaard dan twee jaar na het eerste contact, indien er geen overeenkomst tot stand komt. Uitzondering hierop is de wettelijke verplichting mijn administratie, inclusief facturen met adresgegevens, zeven jaar te bewaren.

Klopt er iets niet, wil je gegevens wijzigen of laten verwijderen?

Neem contact op en ik maak het voor je in orde, uiterlijk binnen twee werkdagen.

Heb je tips, vragen of andere feedback?

Neem ook dan contact op via  info@praktijkgoedeten.nl of 06-37278582.

Dank voor het lezen!

Chantal Riesebosch