Podcast

GOED ETEN – VOED JE LEVEN!

Goed eten, dat gaat soms niet alleen over het voeden van je lichaam, maar ook van je ziel en geest. Waar kun je die eigenlijk mee voeden? In deze verdiepende podcast neemt Chantal je graag mee op ontdekkingstocht naar thema’s rond echte zelfzorg, die gefundeerd is in de liefde van God voor jou. En vandaaruit de liefde voor jezelf en anderen.
Gezonde voeding, een juist zelfbeeld, het vernieuwen van je denken en luisteren naar je emoties, wat kun je daarmee? Daar is een hoop over te ontdekken en mee te doen!

Een overzicht van alle afleveringen vind je hieronder

De weg uit emotie-eten Goed Eten Podcast – Voed je leven!

Het kan veel invloed hebben wanneer hoe je eet wordt geleid door emoties. Eten als poging om jezelf te troosten of belonen, gevoelens te dempen of onrust te verdrijven… Maar het werkt niet, of slechts tijdelijk. In mijn praktijk ontmoet ik vaak vrouwen die met emotie-eten te maken hebben. En ik ken(de) het zelf ook. In deze aflevering ga ik uitgebreid in op de weg uit emotie-eten en de gerichte stappen die je kunt zetten. Het maken van deze podcastaflevering heeft een wat langere aanlooptijd gehad dan gewoonlijk. Het is een intensief onderwerp dat veel kanten heeft, die ik goed wilde belichten en onderbouwen. Ook het opnemen en monteren kostte wat meer tijd: op driekwart gooide een keihard hoorbare hagelbui ineens ‘roet in het eten'… Dus je hoort ergens een knip – gewoon doorluisteren, want er volgt nog meer! Een goede relatie ontwikkelen met eten en jezelf is mogelijk. Ik neem je graag mee op ontdekkingstocht!
  1. De weg uit emotie-eten
  2. Hoe krijg je meer rust in je eetpatroon?
  3. Stress, wat doet het met je en hoe ga je daarmee om?
  4. Oud en nieuw, weg met goede voornemens en hoe het wél lukt
  5. De meest gestelde vragen over gezonde voeding en afvallen.