Podcast

GOED ETEN – VOED JE LEVEN!

Goed eten, wat is dat? Wanneer je strijd ervaart met eten en met je gewicht, kan dat heel ingrijpend zijn. Je kunt je toevlucht zoeken tot allerlei diëten, maar vaak brengt dat je niet verder. Goed Eten kijkt breder. Het gaat vaak niet alleen over het voeden van je lichaam, maar ook van de rest van jou; je ziel en geest! Waar kun je die eigenlijk mee voeden?

In deze podcast neemt Chantal je graag mee op ontdekkingstocht naar thema’s rond echte zelfzorg, gezonde voeding, een juist zelfbeeld, het vernieuwen van je denken en luisteren naar je emoties.

Gefundeerd in de liefde van God voor jou.
Gebaseerd op de wetenschap en de Bijbel.
Geïnspireerd door mooie mensen. Ga je mee?!

Een overzicht van alle afleveringen vind je hieronder

Waarom is het eng om (di)eetregels los te laten? Goed Eten Podcast – Voed je leven!

'Hou je aan de regels, anders krijg je brokken…' ken je dat liedje? We moeten ons aan de regels houden, anders gaat het fout. Regels zijn er niet voor niets, wordt gezegd. Maar wat nou als sommige regels ons vasthouden op een plek die niet goed voor ons is?  De dieetindustrie hangt van regels aan elkaar. Dit moet, dit mag niet. En hoe frustrerend ook, ze scheppen wel duidelijkheid. Ook onze eigen eetregels, die ons eetpatroon bepalen, doen dat. Maar wie heeft die regels eigenlijk bedacht en met welk doel?  Regels loslaten voelt als controleverlies. Maar over welke controle hebben we het eigenlijk? Is die controle er wel? En die regels, zijn ze wat we zelf willen? Want wat wil jij eigenlijk? In deze aflevering leg ik uit hoe ons bewuste en onbewuste brein werkt, hoe het zit met wilskracht en daag ik je uit om te onderzoeken of jij je eigenlijk nog wel aan de regels wilt houden..!
  1. Waarom is het eng om (di)eetregels los te laten?
  2. ‘Slecht of goed eten… zullen we stoppen met etiketjes plakken?’
  3. Denken, overdenken, piekeren en puzzelen; je gedachten vernieuwen, hoe doe je dat?!
  4. Bewegen en sport; hoe zit het daarmee?
  5. De weg uit emotie-eten