Over mij

Hoi, ik ben Chantal. Ik woon in het mooie Veenendaal met mijn gezin. Tot een jaar of tien geleden was ik ‘ervaringsdeskundige’ in overgewicht,
al sinds mijn jeugd. 

Ik dacht dat de lichaamsbouw die ik had gewoon bij mij hoorde, want het lukte me maar niet om slanker te worden. Ik wilde graag afvallen en probeerde dieet na dieet, maar blijvend resultaat? Nou nee. Volhouden lukte me niet, want ik was veel te streng voor mezelf. 

De aanloop: van verpleegkundige naar gewichtsconsulent

In mijn werk als verpleegkundige werd ik ook dagelijks geconfronteerd met de zichtbare gevolgen van overgewicht of een ongezonde leefstijl. Dat kriebelde: hoe kon ik mensen helpen bij het voorkomen van deze gezondheidsklachten? Mijn dubbele frustratie leidde tot een carrièreswitch.

Door een opleiding tot gewichtsconsulent en voedingscoach te gaan volgen groeide mijn kennis over een gezonde leefstijl en verantwoord gewicht verliezen. Ik ben zelf geleidelijk zo’n 20 kilo lichter geworden, ben de afgelopen jaren stabiel op dat gewicht en voel me een stuk fitter en gezonder. Omdat ik weet wat overgewicht met je doet, wilde ik mijn kennis en advies delen met anderen die ook een verandering willen.

De praktijk (van het leven)

In mijn praktijk coach ik met veel plezier voornamelijk vrouwen (maar af en toe ook mannen en kinderen/gezinnen) bij het krijgen van een gezondere leefstijl en eetpatroon. Ik word er blij van om mensen te zien ervaren dat anders omgaan met eten, bewegen en ontspannen zoveel oplevert. Niet alleen maar een ander getal op de weegschaal, maar nog veel meer!

Spreekt mijn verhaal je aan en kan ik iets voor jou betekenen? Stuur me dan een mailtje of pak de telefoon, dan gaan we er samen voor!

Contact