Over Chantal

Foto: Jouw Natuur Portret/Andrea de Jong


HOI!
Ik ben Chantal. Afvallen en mijn gewicht, jarenlang was dat voor mij een ‘behoorlijk gedoe’, zou je kunnen zeggen. Al vanaf de basisschool had ik een beroerde relatie met eten en de weegschaal. Dat maakte me flink onzeker. Ik probeerde regelmatig af te vallen, maar dat lukte nooit echt. Ik voelde me opgesloten, in eetgewoontes en in een postuur waar ik niet blij mee was. Maar hoe het anders kon wist ik niet.

Acht jaar geleden ontdekte ik tijdens mijn opleiding voor gewichtsconsulente hoe ik wel een goed gewicht kon bereiken en houden. Ik viel geleidelijk 20 kilo af, met gezond en lekker eten én extraatjes. Geen diëten of verboden meer. Door anders te gaan eten werd voeding een middel om voor mezelf te zorgen. En van te kunnen genieten! Dat wilde ik delen met anderen, waardoor ik in 2014 praktijk GOED ETEN inschreef bij de Kamer van Koophandel.

Alles beter voeden voor een lichter leven

Tijdens het werken met de mensen in mijn praktijk ontdekte ik meer en meer hoe eten verbonden is met de andere aspecten in het leven. Ieders levensverhaal is anders, en wat kan dat verhaal veel invloed hebben op de manier waarop je omgaat met jezelf en omstandigheden. Hoe eten daarvoor een oplossing kan lijken, of juist een sluitpost wordt.

En nadat ikzelf met voeding op een andere manier had leren omgaan, leerde ik ook hoe belangrijk het is om je hart (ziel en geest) goed te voeden. Het vinden van wat je waarde en waarden zijn, werd de sleutel om een gezonde leefstijl en voeding realiteit te laten worden, op alle gebieden van mijn leven.

Voor mij persoonlijk geldt, dat ik die waarde(n) terugvind in mijn christen zijn. De Bijbeltekst ‘Eat what is good, and let your soul delight itself in abundance’ (Jes. 55:2, in het Engels extra treffend vertaald) is mijn lijfspreuk geworden. De christelijke levensvisie kan dan ook altijd een plek krijgen in het traject, uiteraard naar eigen behoefte en vraag.  

Gezond en lekker eten, grip krijgen op je gewicht en rust vinden in goede zelfzorg, daar sta ik voor! Het heeft mijn hart om mijn ervaringen en de kennis die ik heb opgedaan en opdoe, te gebruiken om anderen te helpen hún weg te vinden. Het gaat me echt om doen, want je kunt nog zoveel weten of wensen, als je er niets mee doet kom je niet verder. Ieder stapje in de goede richting brengt je weer een stukje verder. Jezelf heel serieus nemen, blijven doorgaan en tegelijk met liefde om jezelf kunnen glimlachen tijdens het beklimmen van je struikelblokken, dat is wat die weg en het leven mooi en lichter maakt!

Als je me zou kennen zou je verder nog weten dat:

  • onze vier kids garant staan voor dagelijks grote pannen warm eten, stapels boterhammen en lege koektrommels. Niet aan te slepen met die pubers..! 
  • Wietse de liefde van mijn leven is.
  • ik houd van mooie gesprekken over het leven met mijn man en vriendinnen.
  • ik dol ben op koekjes. Vooral speculaas. En op chips met zeezout en peper. En op courgette, broccoli en brood.
  • ik een loper ben (hard, met een stevig deuntje in mijn oren of in wandelstand, maakt niet uit. Als het maar in de natuur is).
  • ik graag persoonlijke ontwikkelingsboeken lees om van te leren en te groeien, maar ook fijne pageturners over vrouwen die een hotelletje in the middle of nowhere in Frankrijk beginnen, ofzo. Dat soort films of series kijk ik ook graag, heerlijk!
  • ik veel van zingen houd en op zangles die stembanden train om alle nootjes te kunnen kraken!

Spreekt mijn verhaal je aan en wil je kennismaken?

Je bent van harte welkom!

Bel of mail voor een afspraak