KIDS & TEENS

Je kind:

  • Is te zwaar voor zijn/haar lengte, daar maak je je zorgen over.
  • Je zoon of dochter eet en lust weinig of neemt juist veel snoep, koek of chips tussendoor.
  • Hij of zij zit niet goed in zijn/haar vel of wordt zelfs gepest.
  • Je weet dat er iets moet gebeuren, maar hoe pak je het aan?

Kinderen met gewichts- en voedingsproblemen kunnen terecht in de praktijk.
Een kind mag niet ‘op dieet’. Het komt dan belangrijke voedingsstoffen tekort die nodig zijn voor de ontwikkeling en om te groeien. Daarom wordt er gewoon gezond en voldoende gegeten en streven we naar stabilisatie van het gewicht. Door te groeien komen lengte en gewicht vanzelf beter in verhouding. Naast voeding is er ook positieve aandacht voor het zelfbeeld van het kind.

Jullie gaan als gezin stap voor stap samen aan de slag met gezond eten, bewust snoepen en actief zijn. Na afloop van het traject is je kind gegroeid, maar heeft een stabiel gebleven gewicht of is iets afgevallen. Je kind heeft ontdekt hoe je meer kunt proeven, lust veel meer dan gedacht en zit beter in zijn vel.

Bij kinderen en jongeren met eet- of gewichtsproblemen wordt gewerkt met de leuke methode van ‘Spruitjes en Zo!’ Deze methode is succesvol omdat het gezond eten combineert met kindercoaching. Dat gaat op een leuke en uitdagende manier. In acht weken leren ouders en kinderen van alles over gezond en lekker eten en hoe je goed naar je lichaam luistert.

Kinderen en jongeren komen altijd op bezoek in de praktijk, ouders komen mee tot 14 jaar, daarna in overleg.

SpruitjesenZo!Meer lezen? Neem een kijkje op de website www.spruitjesenzo.nl.

Review:
‘Mijn dochter van 10 jaar heeft het ‘Spruitjes en Zo!’ traject gevolgd bij Chantal. We zijn heel blij dat we dat hebben gedaan. We waren bij Chantal terecht gekomen omdat we ons zorgen maakten over haar gewicht. Ze lustte ook veel dingen niet. Met het oog op de toekomst en haar gezondheid wilden we aan de slag met gezonder eten en meer groentes leren uitproberen.

We hebben samen veel geleerd! Ik dacht als moeder dat ik al veel wist over gezonde voeding, suiker en vet. Er bleek nog veel te leren. Met mijn dochter ging Chantal aan de slag met leuke opdrachten, bijvoorbeeld proeven van komkommer. Dat lust ze nu. Door een snoepschema te maken, kon ze op vaste momenten iets lekkers inplannen. Dat gaf haar duidelijkheid en houvast.

Het is zeker geen dieet, maar gericht op balans. We zijn als gezin ook meer gaan bewegen, pakken nu (bijna) altijd de fiets en doen leuke dingen. Ik raad het ‘Spruitjes en Zo!’ traject echt aan als je kind onder- of overgewicht heeft. Het is een kindvriendelijke en leerzame methode, waar we heel tevreden over zijn. We geven een negen!’ (Jane, 45 jaar)

Kosten

Programma van 8 ouder-kind afspraken: € 297,-  of in 3 termijnen van € 113,-

De praktijk is aangesloten bij beroepsvereniging BGN. BGN
De meeste zorgverzekeraars vergoeden (deels) de gewichtsconsulent, uit de aanvullende pakketten. Klik op onderstaande link voor de vergoedingen.

Overzicht vergoedingen zorgverzekeraars 2018 en 2019

Maak een afspraak