Coaching

Is jouw gewicht of eetpatroon ook verbonden aan je gevoel?

Je bent de hele dag druk in de weer, en dat begint al in alle vroegte. Met je ogen half open sta je vlug de lunchpakketjes klaar te maken voor de kinderen, terwijl ze ondertussen de oren van je hoofd kletsen. ‘Waar is mijn andere schoen? Weet je wat ik gedroomd heb? Ieeuw, ik wil geen pindakaas!’ Als je eindelijk de deur uit kunt is er natuurlijk weer een fietssleutel kwijt.

Nadat je je schatjes op de valreep op school hebt afgeleverd en je op je werk zit uit te hijgen achter je bureau, voel je je maag knorren. Shit, weer vergeten zelf te ontbijten! Gelukkig heb je het mandje met koekjes achter de hand, dat bij de koffieautomaat staat. Snel gris je er een stuk of vijf uit.

Door, door, door

Aan het eind van de middag kom je thuis en zak je gesloopt op de bank. Wat een drukke dag was het weer! Je bent moe, maar je hebt vanavond nog een vergadering waar je niet onderuit kunt. Je hebt er zó.geen.zin. in, maar ja, je moet erheen, je hebt nu eenmaal ja gezegd toen ze je vroegen voor die commissie. En het is ook voor een goed doel. Daar moet je ook je steentje aan bijdragen.

Zo meteen moet je eerst nog koken… Sperziebonen, blehh… Ook geen zin in. Maar oh ja, je gaat eerst die reep chocola halen die je meegenomen hebt met de boodschappen! Ja, die heb je wel verdiend vandaag. Even opladen! Hopelijk laten de kinderen je even met rust, dan kun je hem lekker voor jezelf houden. Hoeven ze niet te zien ook.

Waarom

Maar als je hem op hebt denk je, zoals iedere keer: ‘dat had ik niet moeten doen. Waarom doe ik dit toch? Ik wil het helemaal niet!’ Je voelt je vol en een beetje misselijk. En schuldig. Van de week zag je op de weegschaal dat je weer twee kilo zwaarder was dan de vorige keer dat je erop stond. En van je spiegelbeeld word je allang niet blij meer. Steeds opnieuw neem je je voor om het anders te gaan doen met eten en af te vallen, maar hoe? Je weet het gewoon niet. Het frustrerende gevoel maakt je moedeloos. En moe.

Hoe zou het zijn 

-als je iedere dag vrolijk en met een fitter gevoel de deur uit zou gaan, met een gevulde maag? Als je eraan zou denken om ook voor jezelf te zorgen, ongeacht hoe druk het is?

-als je echt zou weten wat je allemaal kunt eten om je lichaam de juiste voeding te geven? Niks koekjes als noodvoorraad, maar voedzaam en lekker eten! Met af en toe een koekje, om van te genieten. 

-als je niet meer zwaarder wordt maar gaat afvallen en je gewicht stabiel kunt houden?

-als je je gevoelens kunt losmaken van eten en ontspannen kunt genieten van iedere hap?

-als je, ondanks moeilijke dingen en/of mensen in het leven, ten volle zou kunnen genieten van je leven? Als je niet meer vol opgepropte gevoelens zou zitten, maar durft te voelen en uiten wat er in je omgaat en waar jij behoefte aan hebt?

-als je van jezelf zou kunnen houden zoals je echt bent, als prachtig schepsel? Zodat je jezelf zou gaan geven wat je nodig hebt omdat je dat belangrijk gaat vinden?

Het is mogelijk, met het traject Voed jezelf Echt!

In het traject van vier maanden leer je hoe je jezelf kunt voeden met alles wat je nodig hebt. Je ervaart hoe een goed eetpatroon voor jou werkt en hoe je lichaam daarop reageert. Je merkt dat het op deze manier wel lukt om rustig af te vallen. Je hebt geen eten meer nodig om je beter te voelen, maar je geniet van al het eten op een ontspannen manier.

Je leert wat een gezonde leefstijl betekent, ook op andere vlakken. Je kunt dichter bij je hart en je gevoel komen, weet wat je waard bent, dat je geliefd bent en wat je komt brengen. Je geeft je niet meer helemaal leeg aan anderen, want je zorgt ervoor dat je ook zelf gevoed bent met wat je nodig hebt. Zo kun je er weer vanuit overvloed volop zijn voor anderen. En dat spiegelbeeld..? Met een glimlach kijk je jezelf in je ogen!

Gaan we samen jouw traject starten? Yes!

Investering

Je investering voor dit traject is EURO 499,- Deelbetaling in twee termijnen (2 x EURO 249,50) is mogelijk.

Praktijk Goed Eten is aangesloten bij beroepsvereniging BGN. BGN
De meeste zorgverzekeraars vergoeden (deels) de gewichtsconsulent, uit de aanvullende pakketten. Klik op onderstaande link voor de vergoedingen.

Vergoeding via je zorgverzekeraar

Wat zeggen anderen?

Vaak gestelde vragen:

  1. Ik heb al veel geprobeerd om af te vallen. Hoe weet ik of dit wel werkt?

Door te leren hoe je gewoontes blijvend verandert en door breder te kijken naar patronen die een rol kunnen spelen, ontwikkel je een eet- en leefpatroon dat bij je past en waar je de rest van je leven mee door kunt. Uiteraard vraagt dat tijd en actie van jezelf, maar met mijn betrokken coaching ondersteun ik je optimaal.

  1. Wanneer kan ik op afspraak komen?

De praktijk is op dinsdag, donderdag en vrijdag overdag geopend. De gesprekken kunnen coronaproof gehouden worden in de praktijk. LET OP: tijdens de huidige lockdown vindt de begeleiding online plaats via Zoom.


Echt leren zorgen voor jezelf, dat verzadigt pas echt! Je kunt er vandaag mee beginnen. Mag ik je leren hoe?

Ja, ik wil mezelf echt gaan voeden!