Krachtvoer

Ken je die reep chocola, die je zo fijn troost op lastige momenten? Waarmee je de gevoelens die in je ronddwalen (kssst!) kunt laten verdwijnen, in ieder geval voor even dan. Misschien niet de beste oplossing. Maar voelen wat er echt speelt of daarnaar op zoek gaan? Dat is andere koek (oh sorry, het is beroepsdeformatie / jargon, zo irritant…).

Eten heeft vaak te maken met andere onderdelen van ons leven. Met eten en eetgewoontes kun je dingen ontdekken die daar onder liggen en aandacht van ons vragen. Dingen die ook gevoed willen worden, om het zo te zeggen.

*Je lichaam, dat vraagt om meer rust, meer uren slaap, meer tijd om te niksen, meer beweging of aandacht voor pijnklachten.

* Je gevoelens en gedachten, die vragen om gehoord te worden, om acceptatie en reflectie, om liefde en begrip.

* Je leven en je omstandigheden, die vragen om aandacht, bewustzijn, in het nu durven zijn.

* Je zelfbeeld en overtuigingen die je gelooft.

Wat kan er bij jou wel een beetje krachtvoer gebruiken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.