Ik ben toch geen konijn..!

Moe zijn, vaak hoofdpijn, een iets te kort lontje, last van je lijf of teveel kilo’s; opeens kan het genoeg zijn. Je bent er helemaal klaar mee! Er moet iets veranderen. De oplossing ligt in gezonder gaan eten en je eet- en leefgewoontes aanpassen.  Jaha, dat weet je heus wel. Maar om die stap echt te gaan zetten, dat kan nogal lastig zijn.

Het lijkt of veel dingen waar we van genieten, vaak niet al te gezond voor ons zijn. Het voelt daarom als de juiste zet om er dan maar mee op te houden. Maar het zijn gewoontes die we niet voor niets hebben. Ze leveren plezier op, het is gemakkelijk, gezellig of lekker. Dus zeg maar eerlijk: andere gewoontes moeten aanleren, dat klinkt niet heel aantrekkelijk… Je ziet jezelf al op die wortel knagen en honger lijden. Je moet er niet aan denken!

Dieet-denken

Klopt. Dat is dieet-denken. En het is vreselijk. Dus stop ermee.

Goede eetgewoontes zijn positief. Ze verbieden niets. Ze geven juist wat je nodig hebt. Ze helpen je om beter voor jezelf te zorgen.
Gewoontes veranderen kost tijd en moeite. Dat is altijd zo: je kunt niet hetzelfde blijven doen en een ander resultaat verwachten. Maar wat het je oplevert? Plezier, gemak, gezelligheid en lekker eten. Maar dan zonder ‘bijsmaak’! Waar wacht je nog op? Ik help je graag op weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.