Spinaziepannenkoeken met gerookte zalm of ham

Ingrediënten
450 gram diepvriesspinazie
600 gram halfvolle melk
250 gram volkoren tarwemeel
3 eieren
snufje zout
1 tl paprikapoeder
bakje zuivelspread
200 gram gerookte zalm of achterham
zak rucola of verse spinazie

Werkwijze

Ontdooi de diepvriesspinazie (dat kan snel in de magnetron of in een pan op zacht vuur). Meng wanneer deze ontdooid is hier de melk doorheen. Doe voorzichtig het meel erdoor en meng goed tot een glad beslag. Voeg de eieren één voor één toe. Beetje zout en het paprikapoeder erbij.

Bak de pannenkoeken in een klein scheutje vloeibare boter of olie. Besmeer ze met zuivelspread en beleg met een plakje gerookte zalm of ham en wat blaadjes spinazie. Een beetje chilisaus maakt deze spinaziepannenkoeken helemaal af!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.