Noten/dadelballetjes..?

 

Als ik ergens een workshop of lezing geef, neem ik vaak iets lekkers mee voor bij de koffie of thee. Deze noten/dadel balletjes (ja, rare benaming, wie weet een betere, catchy naam??) zijn favoriet en naar het recept wordt heel vaak gevraagd. Ze zijn heel gemakkelijk te maken en je kunt variëren met de ingrediënten. Ik maak ze vaak zo:

Wat heb je nodig:

200 gram dadels (zonder pit)
100 gram ongezouten gemengde noten
1 eetlepel honing
1 theelepel kaneel
Kokosrasp

Wat ga je doen:

Doe alle ingrediënten behalve de kokos in de keukenmachine. Laat de machine een poosje draaien zodat alles goed mengt. Rol van het mengsel balletjes ter grootte van een walnoot. Laat een paar uur opstijven in de koelkast. Rol ze voor het serveren eventueel door de kokosrasp.

Je kunt ook een chocoladevariant maken; vervang hiervoor de kaneel door 6 theelepels cacaopoeder. Of gebruik speculaaskruiden. Of walnoten en geraspte wortel… verzin het maar.