Ronde mini carrot cakejes

Carrot cake, die heerlijke gekruide taart met geraspte wortel, knapperige noten en een glanzend laagje zoete glazuur…

Eén van mijn favorieten en misschien ook die van jou! 😍

Op zijn tijd is een stuk taart zeker op zijn plek. Maar op andere momenten wil je soms ook graag genieten van iets lekkers, zonder meteen al die calorieën, toch? Een slim en lekker alternatief zijn dan deze ronde mini carrot cakejes. Afgelopen dinsdag maakte ik ze als proefhapje voor de stand op een beurs waar ik aanwezig was en ze vielen heel goed in de smaak bij de bezoekers.

Dit is het recept voor als je ze ook wilt uitproberen:

Wat heb je nodig:

150 gram wortel juliënne
2 handjes walnoten
20 dadels zonder pit
2 theelepels kaneel
75 gram kokosrasp

Wat moet je doen:

Maal de wortelrasp, dadels, de kaneel en de helft van de kokos fijn in de keukenmachine. Vorm met natte handen balletjes van het mengsel. Rol ze door de andere helft van de kokos en laat twee uur opstijven in de koelkast.

Natuurlijk zit ook hierin suiker (uit de dadels). En suiker is suiker. Maar het verschil is dat dadels ook vol zitten met vezels, vitamines en mineralen. Dus de ‘verpakking’ is een stuk beter. Een gezond alternatief dus!

Bronnen: Chickslovefood: Het meal-planning-kookboek’ en Gezondheidsnet.nl