Risotto met tomaat en rozemarijn

Wat heb je nodig voor vier personen:

350 gram risotto
olijfolie
150 gram salami (dunne plakjes)
250 gram champignons
1 ui
500 gram tomaten
2 takjes rozemarijn (naaldjes)
1 rundvleesbouillonblokje
handvol rucola
30 gram pecorino


Hoe maak je het:

Gebruik een hapjespan en een diepe pan met deksel. Verhit in beide pannen wat olie. Bereid de risotto in de diepe pan volgens de aanwijzingen op de verpakking (in bouillon). Bak de plakjes salami in 3 min knapperig in de hapjespan en schep ze uit de pan. Doe de ui en courgette in de pan en bak 1 min. Schep er de tomaten (in blokjes) en champignons (in vieren gesneden) door met de rozemarijn en bak nog 4 min. Wanneer de rijst gaar is voeg je de groenten er toe en schep je alles goed door elkaar. Voeg eventueel nog wat water toe. Breng op smaak met peper. Dien op en maak af met de rucola, salami en flinters pecorino.

Bron: Inspiratiemagazine Jumbo zomer 2018 nr. 9