Indiase linzensoep

Toen ik deze soep aan het maken was van de week kreeg ik de volgende opmerkingen van mijn engeltjes:

Kind 1: ‘Wát eten we? Linzensoep? Nou, ik niet!’
Kind 2: ‘Ik wil geen soep.’
Kind 3: ‘Nee hè, ik lust geen linzen!! Wat zijn dat eigenlijk?
Kind 4: ‘Is het eten al klaar, ik heb honger.’ Na een blik in de pan: O… nu niet meer.’

Zucht. En dan zeggen ze dat je er zoveel voor terug krijgt… 😂🤣

Maar toen ze uiteindelijk toch allemaal aan tafel zaten gingen alle kommen leeg. Toch best wel lekker… De jongste vroeg zelfs of ik een kommetje voor haar wilde bewaren voor morgen. Dus zo zie je maar, NOOIT opgeven!

Het recept voor deze lekkere linzensoep komt van Jumbo en je maakt hem zo:

Wat heb je nodig:

300 gram rode linzen, afgespoeld
1.5 cm gember, geschild en geraspt
1 grote ui, gesnipperd
2 tl kerriepoeder
2 tl komijnpoeder
2 tl korianderpoeder
1.5 tl zwarte peper
1 grote zoete aardappel, in blokjes
2 winterwortels, in blokjes
3 grote tomaten, in stukjes
1 bouillonblokje
400 ml kokosmelk 6%, Jumbo
olijfolie
1.5 l water

Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui twee minuten. Zet het vuur laag en voeg de kruiden toe. Bak even mee. Doe de groenten erbij en bak vier minuten. Doe het bouillonblokje en 1.5 liter water in de pan en breng alles aan de kook. Voeg de linzen toe en laat 15 minuten zachtjes koken onder af en toe roeren. Pureer de soep met de staafmixer, doe de kokosmelk erbij en laat even doorwarmen, niet meer laten koken.