Weekend-Tomatensoep

Altijd een goed idee: een lekkere soep op tafel zetten in het weekend. Snel klaar, lekker warm en goed vooraf te maken. Deze soep maak je zonder pakjes en zakjes en zit boordevol groente. Extra geschikt dus voor kritische groenteweigeraars, omdat je alles pureert. Soms moet je gewoon slim zijn als ouder, al is herkenbaar blijven aanbieden natuurlijk ook nodig. Maar dat doen we de volgende keer weer.

Wat heb je nodig voor een grote pan (heb je een extra portie om in te vriezen, altijd doen!):

1 kilo tomaten
3 grote winterwortels
3 stengels bleekselderij
1 of 2 bouillonblokjes
Komijnpoeder
Oregano (gedroogd)
Scheutje melk

Optie voor de vulling:
250 gram rundergehakt
250 gram tortellini met kaas (niet slank, wel lekker)


Hoe maak je het:

Maak de groente schoon. Snijd wortel en bleekselderij in stukjes en halveer de tomaten. Breng aan de kook in 1,5 liter water waar je naar smaak bouillonblokjes aan toevoegt. Let op: deze zijn erg zout, dus rustig aan. Laat een kwartiertje koken tot alle groente gaar is. Pureer met de staafmixer, breng op smaak met de kruiden en voeg een scheutje melk toe om de soep een romiger smaak te geven.

Als je vulling wilt toevoegen aan je soep, maak dan balletjes van het gehakt en laat die (in een andere pan) samen met de tortellini gaar koken. Voeg na het pureren toe aan de soep. Serveer met een (volkoren)broodje en smullen maar!