O, kom er eens kijken..!

Het is weer zover: zaterdag hebben we de Sint weer binnengehaald. Met het Sinterklaasfeest begint een periode van aaneengeregen feestelijke dagen. Ik houd echt van deze tijd, jij ook? Die geheimzinnige sfeer rond Sinterklaas (je ontkomt er niet aan als je kinderen hebt) en straks het warme en mooie Kerstfeest, gevolgd door een spetterend Oud & Nieuw.
 
Toch is voor veel mensen de decembermaand ook een moeilijke maand, met alle lekkers en uitgebreide feestmaaltijden. Het begint met pepernoten en chocoladeletters en eindigt met oliebollen en champagne. En daar zit nog heel veel eten tussen! Voor mijzelf was december jarenlang een confronterende tijd: ik was te zwaar, wilde lichter zijn, maar voelde me gegijzeld door al dat lekkere eten. Ik kon geen nee zeggen en nam me iedere jaar voor, straks in januari weer op dieet te gaan. Dan waren namelijk de oliebollen op, die wilde ik natuurlijk niet missen.
 
Je begrijpt het al: dat dieet in januari duurde nooit lang. 

Droom

De afgelopen jaren heb ik geleerd dat het zo niet werkte. Ik ben mijn leefstijl gaan veranderen: stap voor stap beter eten, bewuste keuzes maken, iedere keer bedenken wat ik wilde voor mezelf. Langzaam maar zeker raakte ik zo bijna 20 kilo kwijt. En die blijven eraf. Ik heb de balans gevonden, waarmee ik eet wat ik wil en zelf de baas ben.
 
Dat getal op de weegschaal vond (en vind!) ik natuurlijk fijn, maar weet je wat ik nou nog veel fijner vind? Dat ik zoveel beter in mijn vel zit, bruis van energie om de dingen te doen die ik leuk vind. Vroeger viel ik vaak op de bank in slaap als de kinderen op bed lagen, nu werk ik rustig nog even door of ga op pad. In mijn werk word ik er zo blij van als ik deze verandering ook bij anderen zie. Met mijn eigen ervaring en opleiding anderen helpen die dezelfde problemen tegenkomen, het is mijn droom die uitkomt!
 

Workshop’Fit & Licht door de Feestmaand / Kerstmenu Make-over’. 

Wil jij deze decembermaand ook anders ingaan? Ben je op zoek naar inspiratie om je voeding te verbeteren en wil je praktische handvatten waarmee je direct aan de slag kunt? Dan mag je deze workshop niet missen! Op donderdag 23 november en donderdag 30 november geef ik de workshop

‘Fit & Licht door de Feestmaand / Kerstmenu Make-over’.

Tijdens deze workshop ga je aan de slag met je eigen dagmenu en een heerlijk kerstmenu.
Je leert hoe je met relatief simpele aanpassingen je gerechten een stukje gezonder kunt maken. Dé optimale eerste stap van jouw nieuwe leefstijl!
Je kunt je opgeven via onderstaand contactformulier. Laat ook even weten welke datum je aanwezig wilt zijn.
Praktische info:
Locatie: Goed Eten in Veenendaal
Tijd: 19.30u – 21.00u
Kosten: €14,50 inclusief koffie/thee en goodiebag
 
Zie ik jou op één van de donderdagen?

Ja, ik ben erbij!