Koken op de camping

Vakantie vieren op de camping vraagt een beetje creativiteit als het om warm eten gaat. Zit je in een tentje, dan moet je het vaak doen met weinig middelen. In uitgebreid koken heb je vast geen zin, maar de magen knorren wel na een dag in de buitenlucht. Gelukkig is iedere dag de route richting camping-snackbar afleggen of eeuwig broodjes knakworst eten niet nodig. Ook met één brander en een grote pan lukt het om iets lekkers en voedzaams te maken, in weinig tijd.

Hieronder vind je 7 maaltijden die ik zelf in onze afgelopen vakantie heb gemaakt. Ze werden goed ontvangen door de kritische kinderjury ter plaatse. Ze zijn niet allemaal even ultra-gezond, maar voor de vakantie een prima keus wat mij betreft. Ik hoop je te inspireren en wens je fijne maaltijden en veel zon toe!

  • (Volkoren) pasta met cherrytomaatjes, Italiaanse groente en tonijn (op olie) uit blik

Roerbak de groente kort in wat olie uit het blikje tonijn, voeg kokend water en de pasta toe en kook alles beetgaar. Doe de laatste minuut de tomaatjes erbij. Giet af en meng de uitgelekte tonijn door de pasta.

  • Couscoussalade met gerookte kipreepjes, sla, maïs, gedroogde abrikozen en appel

Laat de couscous 5 minuten wellen in gekookt water met een bouillonblokje, met het deksel op de pan. Verwarm de maïs en meng de couscous erdoor, samen met de kip. Voeg als laatste sla, een appel in blokjes en de abrikozen in reepjes toe.

  • Bonenschotel van bruine bonen (pot), gezeefde tomaten (pak), tomaten, gehakt en sla. Kruiden met oregano, komijn- en korianderpoeder
    (N.B.: vooral geschikt om weer mee warm te worden nadat je totaal verregend bent op een Nederlandse camping (spreek uit ervaring)…

Rul het gehakt met de kruiden, peper en zout. Voeg de (gezeefde) tomaten toe. Doe de bonen erbij en laat alles goed heet worden. Lekker met rijst of tortillachips.

  • Groente- of champignonsoep: naar keuze groente of champignons bakken en blik (champignon)soep erbij doen. Met een lekker stokbroodje

  • Spaghetti met broccoli, potje doperwtjes, pastasaus en blokjes cervelaatworst

Bak de blokjes cervelaat even aan en laat uitlekken op keukenpapier. Kook de spaghetti samen met de broccoli beetgaar. Laat de erwtjes uitlekken, voeg toe samen met de saus. De blokjes worst erbij doen en goed doorwarmen.

  • Groenteomelet 

Fruit gemengde groente even aan in wat olie. Kluts de eieren met peper en zout en giet bij de groente. Bak op laag vuur tot de bovenkant gestold is en de onderkant goudbruin. Keer om en bak de andere kant nog even. Rijst of brood erbij. Je kunt ook een plakje ham of kaas meebakken.

  • Volkoren wrap met kruidenroomkaas, prei, ham, sla en tomaat

Bak de hamreepjes samen met de prei. Besmeer de wraps met de kruidenkaas en vul ze met het prei-/hammengsel, tomaat en sla.

Wraps laten zich natuurlijk ook vullen met allerlei andere ingrediënten. Enjoy!