Over tien dagen is het weer zover!

04-11-2015
door: Chantal

de Sint komt weer aan in ons land. De pepernoten zijn hem vast vooruit gereisd; die zijn in augustus al gearriveerd in de supermarkten. Maar nu is het dan toch bijna echt zo; volgende week is hij er zelf ook.

Ik vind het altijd een leuke tijd; de aankomst op tv en in de stad, de vrolijke sfeer in de winkels, en de toenemende spanning bij de kinderen.  En die speelgoedboeken; dan zeg je: ‘zet maar een kruisje bij wat je wilt vragen’, en dan krijg je na een half uur het boek terug met alle bladzijden helemaal vol kruisjes.

Maar om nog even op die pepernoten terug te komen, hѐ. Dat ze zo vroeg al in de winkel liggen vinden veel mensen niet kunnen. Ik ook niet. Dit speciale snoep (en daarmee bedoel ik ook de marsepein, chocolade figuren, borstplaat) hoort bij het Sinterklaasfeest. Heerlijk om af en toe wat van te snoepen. Rondom Sinterklaas. Maar dat het aan het eind van de zomer allemaal al te koop is, haalt het speciale gevoel weg.

Omdat je er steeds mee geconfronteerd wordt, kun je toch iedere keer weer in de verleiding gebracht worden het te kopen. Hoe kun je, zeker als je je gewicht in de gaten houdt, hiermee omgaan?

Ik geef je een aantal tips:

  1. Houd je voor dat dit snoep er niet ligt voor jou. Je mag het wel, maar je wilt het nu (nog) niet kopen.
  2. Koop pas pepernoten en aanverwante zaken wanneer Sinterklaas in het land is. Niet eerder. En hoe langer je wacht, hoe beter.
  3. Koop een voorraadje van wat jij lekker vindt voor Pakjesavond. Vlak voor die dag is veel snoep uitverkocht en (raar maar waar) al vervangen door kerstkransjes.
  4. Als je in de weken voor Pakjesavond iets wilt kopen, neem dan een klein zakje.
  5. Eet pepernoten niet uit de zak, maar doe er wat in een schaaltje. Op is op!
  6. Bak zelf pepernoten! Je hebt dan zelf in de hand of en hoeveel suiker je gebruikt. Gezellig om met kinderen te doen. Binnenkort volgt een receptje voor heerlijke pepernoten zonder suiker.pepernoot deondernemer.nl

bron afbeelding: deondernemer.nl